Glutenvrij brood met pesto en zongedroogde tomaatjes


 ... met een krokant korstje en een waanzinnig lekkere smaak!


Wat heb je nodig?

200 g glutenvrij havermeel

150 g rijstmeel of amandelmeel

1 tl bakpoeder

7 g zout

20 g psylliumvezels

1 el ahornsiroop of honing

120 ml heet water

1 el olijfolie (of de olie van de semi zongedroogde tomaatjes)

300 g (plantaardige) kwark of yoghurt

3 eieren OF 2 el arrowroot + 4 el water + 50 g extra kwark

1 tl baking soda + scheutje appelazijn


Voor de vulling:

2 el pesto

100 g zongedroogde tomaatjes- in stukjes gesneden

Optioneel: pompoenpitten of zonnebloempitten voor de topping


Aan de slag!!

Bekleed een cake- of broodvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C

Doe alle droge ingrediënten behalve de baking soda en appelazijn bij elkaar.

Spatel deze door elkaar en voeg de kwark, olie, zoetmiddel, eieren en het water toe. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de oploste baking soda toe.

Verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm en voeg tussendoor de tomaatjes en pesto toe. Strooi de zaden of pitten over het brood en bak deze in zo’n 50 a 55 min goudbruin in de oven.

Laat het brood helemaal afkoelen en dan… 

Smakelijk!


Tip! 

je kan het brood in sneetjes invriezen.

Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 50 g extra kwark + 2 el arrowroot + 4 el water


KokenenKitch op facebook






Naar inspiratie van OHMYPIE



Reacties