Gezond glutenvrij brood (zonder gist)

...  een overheerlijk glutenvrij brood 

met een krokante korst en zeer lekker!



Wat heb je nodig?
200 g glutenvrij havermeel of boekweitmeel
150 g volkoren rijstmeel
20 g psylliumvezels
1 tl bakpoeder
7 g zout
300 g (plantaardige) kwark of stevige yoghurt
3 eieren
130 ml kokend water

2 el olijfolie
1 tl baking soda + scheutje appelazijn of citroensap
1 el ahornsiroop of honing (optioneel)
sesamzaad of andere zaden of pitten naar keuze

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 °C Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
Roer de melen door elkaar in een mengkom en voeg de psylliumvezels, het zout en het bakpoeder toe. Spatel hier de kwark, eieren, zoetmiddel, olijfolie en het hete water doorheen.
Los de baking soda op met het citroensap, roer dit als laatste door het beslag.
Verdeel het beslag over de bodem van de cake- of broodbakvorm. Top het brood met de zaden of pitten naar keuze. Bak het brood in zo’n 50 a 55 minuten goudbruin.


Laat het broodje helemaal afkoelen buiten de oven. Snijd het brood in plakken en ...

smakelijk!

Tip! 

Je kan het brood in sneetjes invriezen.

Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 50 g extra kwark + 2 el arrowroot opgelost in 4 el water

KokenenKitch op facebook

Reacties