Romige Bloemkoolsoep

 ... met deze smaakvolle soep succes gegarandeerd!


Wat heb je nodig?

1 bloemkool, in kleine roosjes

1 kleine ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, uitgeperst

1 el rozemarijn

1 el tijm

250 ml kokosmelk

20 g edelgist

sap van een halve citroen 

1½ liter groentebouillon


Aan de slag!

Fruit de ui en knoflook in een klein laagje bouillon. 

Voeg de bloemkool, rozemarijn en tijm toe en bak zo’n 4 minuten op middelvuur mee.

Voeg vervolgens de bouillon toe en laat zo’n 15-20 min zachtjes koken totdat de bloemkool goed zacht is. 

Zet het vuur uit en schenk de kokosmelk in de soep. 

Pureer de bloemkool fijn totdat je een mooie gebonden soep hebt. 

Roer als laatste de edelgist en citroensap door de soep. 

Smakelijk!


Koken en Kitch op Facebook

Reacties