Sinaasappel Kardemom Wafels

... heerlijk als ontbijt

maar zeker ook tussendoor!

 Wat heb je nodig?

150 g kwark of plantaardige yoghurt

2 eieren

sap + rasp van 1 sinaasappel

100 g havermeel

100 g kikkererwtenmeel

2 tl bakpoeder

1 tl psyllium vezels

1à2 tl kardemom

snufje zout


Aan de slag!

Verwarm je wafelijzer voor. Klop het ei samen met de kwark los. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer tot een glad beslag.

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Voeg dit toe aan je beslag en roer goed door.

Borstel wat kokosolie in je wafelijzer en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.

Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is.

Serveer de wafels met toppings naar keuze.

Smakelijk!


Koken en Kitch op facebook

Reacties