Zoete aardappel brownies (vegan)

... A brownie a day keeps the frownies away!


Wat heb je nodig?

100 g amandelmeel

150 g fijne havermout 

2 el raw cacao 

1 el psyllium vezels 

2 tl bakpoeder 

400 g zoete aardappelen

4 el lijnzaad + 12 el water

150 g dadels (ongeveer 6 grote)

220 ml plantaardige melk (kan van alle soorten zijn)

100 g grof gehakte pure chocolade 

handje fijngehakte walnoten 

snufje zout 

Verder nodig: vierkante bakvorm van 20 x 20 cm, bakpapier 


Aan de slag!

Bekleed de bakvorm met het bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C

Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Stoom ze gaar en laat uitlekken in een vergiet,

Doe het lijnzaad en het water bij elkaar in een kommetje en laat minstens 10 min staan,

Doe de (ontpitte) dadels en plantaardige melk in een steelpannetje en kook het geheel ongeveer 10 min, zodat de dadels de melk helemaal opnemen,

Meng alle droge ingrediënten met elkaar en doe daarna alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en draai het tot een glad beslag. Vind je het beslag nog wat te vast, voeg dan nog een beetje melk toe,

Spatel de gehakte chocolade door het beslag en stort daarna het beslag in de met bakpapier bekleedde bakvorm.

Strijk de bovenkant glad en bestrooi de bovenkant met de fijngehakte walnoten,

Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de brownies zo’n 30 min (afhankelijk van jouw oven kan dat variëren)

Haal de vorm uit de oven en laat de brownies in de vorm geheel afkoelen. Haal ze daarna uit de vorm en snijd in blokjes.

Eet smakelijk!!!😋

Koken en Kitch op facebook

Reacties