Vegan meringues

... schuimpjes zonder ei, gemaakt van aquafaba

 ... in smaak niet van echte schuimpjes te onderscheiden!

Zo maak je de beste vegan meringues:

Dit heb je nodig:

100 ml aquafaba

50 g kristalsuiker

50 g poedersuiker

2 tl citroensap


En zo doe je het:

Gebruik een glazen of aluminium beslagkom en zorg ervoor dat je materialen vetvrij zijn.

Doe het afgegoten kikkererwtenvocht in de kom en mix 5 min op een hoge stand, tot het mooi schuimig is. Voeg dan het citroensap toe en laat nog 5 min door mixen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 100°C (iedere oven is anders)

Voeg in theelepels eerst de kristalsuiker en vervolgens de poedersuiker al mixend toe aan het schuim. Na nog 5 min mixen zal je een mooi, stevig schuim hebben. Test maar eens of je de beslagkom op z’n kop boven je hoofd kunt houden.

Zet een bakplaat klaar met bakpapier en vul een spuitzak met het schuim. Spuit mooie platte meringues met een diameter van ongeveer 8 cm op de bakplaat. Dit wordt de grootte van je taartjes.

Bak de meringues in minstens 1,5 uur af en laat de ovendeur nog een half uur dicht als de baktijd voorbij is.

Tip! Bewaren in een vochtvrije afgesloten doos of trommel.

Smakelijk!

Koken en Kitch op Facebook


 

Reacties