Tofu in soja-honingmarinade

       … met pittige knoflook-sperziebonen en kokosrijst



Wat heb je nodig:
250 g tofu
400 g princessenboontjes
2 teentjes knoflook 
1 cm geschilde en geraspte gember
1 rood pepertje 🌶 
40 ml sojasaus
3 tl honing 
150 mm kokosmelk
170 g basmati rijst
10 g sesamzaad
1 el olijfolie
1 el zonnebloemolie
Peper&zout 

Aan de slag!
Dep de tofu droog met keukenpapier. Schil de gember en rasp fijn. 
Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. 
Meng in een kom de sojasaus, honing, gember, de helft van de rode peper en de helft van de knoflook. 
Snijd de tofu in blokjes en prik met een vork voorzichtig gaatjes erin, hierdoor neemt de tofu de marinade beter op. Leg de tofu in de marinade en laat een half uurtje marineren.
Verwijder ondertussen het steeltje van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. 
Verhit 1el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, overige rode peper en sperziebonen toe en bak 10 á 15 min. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen 125 ml water per persoon en de kokosmelk aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een pan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde pan van het sesamzaad op middelhoog vuur en bak de tofu, met alle marinade, ongeveer 4 min per kant. Schep af en toe om zodat alle kanten kunnen kleuren. Zet het vuur niet te hoog, dan kan de marinade snel aanbranden.
Schep de rijst in diepe kommen. Schep de sperziebonen ernaast en garneer met het sesamzaad. Leg de stukjes tofu ernaast en schenk de overige marinade over de tofu en de boontjes.

Smakelijk!

Koken en Kitch op Facebook 


Reacties