Pittige veggie burger

... de rokerige BBQ-smaak, 

een krokant broodje, 

een vleugje zoet, 

én je hebt maar 20 min werk! 



Wat heb je nodig?

400 g kikkererwten (1 blik)

2 el Smoky BBQ Mix (O&V)

1 snufje Fleur de sel

1 el olijfolie

4 hamburgerbroodjes

1 blikje ananasschijven 

Pineapple Chili Sauce (O&V)

sla

6 el paneermeel

4 hamburgerprikkers


Aan de slag!

Laat de kikkererwten uitlekken en doe die samen met de Smoky BBQ mix, fleur de sel, olijfolie en het paneermeel in een keukenrobot. Laat de robot even draaien totdat alles goed gemengd is en er een stevige massa ontstaat. Als het mengsel nog te plakkerig is, voeg dan wat extra paneermeel toe. Indien te droog voeg dan wat vocht van de kikkererwten bij. Draai 4 bollen van het mengsel en druk ze plat. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

Rooster de ananasschijven op de grill of in een grillpan. Leg vervolgens ook de burgerserbij. Rooster zowel de ananas als de burgers gedurende 5 min aan weerszijden. Als de ananas klaar uitzien, haal ze dan van de grillen leg ze opzij op een bord. Snijd de broodjes doormidden en rooster ze kort mee op de grill. Leg de sla onder op het broodje, plaats daarop de burger en de gegrilde ananas, werk af met de Pineapple Chili Sauce.

Prik de hamburgerprikker in het broodje zodat alles op zijn plaats blijft. Serveer met fietjes of gegrilde aardappeltjes. Eet smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties