Muffin met courgette en chocolade (vegan🌱)

... een heerlijk malse, gezonde muffin!

Wat heb je nodig voor ±12 muffins?

3 el gebroken lijnzaad voor de flax eggs

9 el warm water voor de flax eggs

1 geraspte courgette

285 g speltbloem

60 g cacaopoeder

1 tl bicarbonaat

2 el kokosbloesemsuiker of erythritol

1 tl wijnsteenbakpoeder

1 snuif zout

125 g agavesiroop

115 g zonnebloemolie

80 g pure chocoladedruppels plus extra voor de afwerking


Aan de slag!

Verwarm de oven op 170°C.

Was de courgette grondig onder stromend water en rasp fijn met een kaasrasp.

Meng het gebroken lijnzaad  met het warme water en zet het mengsel opzij. Het lijnzaad zal indikken tot een papje en vervangt ei.

Meng goed het speltmeel, het cacaopoeder, het bicarbonaat, de suiker, het wijnsteekbakpoeder en het zout in een grote kom.

Maak een kuiltje in het droge mengsel en giet daarin de agavesiroop, de zonnebloemolie en de flax eggs.

Roer grondig met een spatel tot alle ingrediënten goed vermengd zijn en voeg dan de geraspte courgette toe en meng opnieuw grondig. De chocoladedruppels gaan er als laatste door.

Lepel het mengsel in muffinvormpjes en werk elke muffin af met wat extra chocoladedruppels.

Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de muffins even afkoelen vooraleer je ze uit de muffinvorm haalt.

Smakelijk!



Koken en Kitch
op Facebook

Reacties