Bolognaise van aubergine & linzen

 ... een veelzijdig saus! 

... je kan ze roeren door spaghetti

...serveren met geroosterde groenten en zilvervliesrijst 

... of schep het in een gepofte aardappel!


Wat heb je nodig?

1 grote aubergine

olijfolie

1 ui , in kleine blokjes

2 tenen knoflook , fijngehakt

1 tl paprikapoeder

1 tl komijnpoeder

125 gedroogde groene linzen

400 ml kokend water

1 groentebouillonblokje

2 blikken tomatenblokjes van 400g

peper&zout

zilvervliesrijst , pasta of gepofte aardappelen om bij te serveren


Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Snijd de aubergine in heel kleine blokjes, niet groter dan 1 cm, en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie, bestrooi ze met een beetje zout en rooster ze zo’n 20 minuten tot ze zacht zijn.

Zet een kookpot op een middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en een snuf zout. Bak de ui en knoflook 5-10 minuten tot ze zacht zijn. Roer het paprika- en komijnpoeder erdoor en bak alles nog 1 minuut. Voeg de linzen, het kokende water en het bouillonblokje toe, plus flink wat zout en peper. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat enkele minuutjes zachtjes pruttelen, Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles nog ±30 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen zacht zijn. Voeg de aubergines toe als ze gaar zijn en doe er nog een scheutje water bij als de linzen nog net iets te hard zijn of de saus een tikje droog voelt. Kruid eventueel verder af naar smaak. Laat de saus een tijdje rusten want hoe langer je de saus laat staan, hoe lekkerder deze wordt!

Lekker bij pasta, rijst, gepofte aardappel,...


Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook








Tip!

Je kunt van deze saus heel gemakkelijk meer maken, want je kan de rest later in de week eten of invriezen. 

Reacties