Vegan BBQ burgers

 ... met kidney bonen en oesterzwammen

... een aanrader!


Wat heb je nodig voor 6 bonenburgers?

1 ui fijngesneden

250 g oesterzwammen aangekleurd

2 el  havermoutbloem

1 kl guargom

400g  kidney bonen (blik)

1 teentje look

1 kl komijn

2 lente-uitjes

1,5 cm gember

Peper & zout


Aan de sleg!

Laat de bonen laten uitlekken en spoel ze af. Dan de afgekoelde aangekleurde paddenstoelen in kleine stukjes snijden alsook lente-uien. Pers de look en schil de gember om dan te raspen. Doe de bonen in een cutter tot er nog beetje stukjes zijn maar het meeste is geblend. Doe het bonenmengsel in een grote kom en meng er de jonge ui, komijn, look, gember, havermout, paddenstoelen en kruiden onder. 

Maak hamburgers en gril ze op de BBQ of bak ze in de pan in een scheut olijfolie 4 min aan elke kant, draai voorzichtig om!

Lekker met vegan mayonaise!

Koken en Kitch op facebook

Reacties