Vegan muffins met blauwe bessen

... deze muffins zijn helemaal vegan 🍪

lekker met blauwe bessen en een vleugje citroen 🍋

Wat heb je nodig?

 250 g bloem (glutenvrij)

250 ml plantaardige melk

150 g suiker (erythritol)

80 gr kokosolie (gesmolten)

2 tl bakpoeder

0.5 tl baksoda

1 tl vanille extract

0.5 citroen (sap + rasp)

100 g blauwe bessen

een snuifje kaneel

een snuifje zout


Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C

Doe de plantaardige melk in een schaaltje en voeg hier het citroensap aan toe. Zet dit aan de kant. Neem een grote kom en doe hier de bloem in samen met de suiker, bakpoeder, baksoda, kaneel en zout. Meng dit door elkaar. Smelt de kokos en voeg deze toe aan de kom samen met de vanille extract, citroenrasp en de plantaardige melk.

Meng het geheel door elkaar tot een samenhangend beslag. Zorg ervoor dat je hem niet te lang mengt. Spatel nu voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet in de oven voor circa 30 min op ± 180°C

Haal uit de oven en laat eventjes afkoelen alvorens je de muffins uit de vorm haalt.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Reacties