... zo lekker met frietjes!
1 ui
250 g champignons
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook
2 tl gemalen komijn
1 tl uienpoeder
1 blik linzen (200 g)
200 g havermout
3 el peterselie
2 el sojasaus
1 tl zwarte peper
... voor de saus:
150 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (200 ml)
200 ml plantaardige melk,(haver, amandel,...)
3 el sojasaus
1 tl uienpoeder
1 el mosterd
3 el maïzena
... voor de afwerking:
verse peterselie
1 roze bessen
Aan de slag!
De balletjes:
Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de ui en champignons 15 min
Hak de knoflook fijn.
Voeg de knoflook en komijn toe aan de pan en bak nog 5 min
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Spoel de linzen af en laat uitlekken.
Doe het ui-mengsel met de linzen, havermout, peterselie, sojasaus en peper in de blender en meng tot deeg.
Vorm balletjes en leg op de bakplaat. Smeer in met de rest van de olie. Schuif de oven in en bak in 30 minuten gaar. Draai halverwege om.De saus
Roer de bouillon, kokosmelk, havermelk, sojasaus en mosterd in de pan en laat ± 5 min zachtjes sudderen.
Voeg de maïzena toe en roer, en laat hierna nog enkele minuutjes op laag vuur indikken.
Schep de balletjes in de saus en werk af met peterselie en geplette roze peperbolletjes.
Voor extra smaak van de saus kan je een stengel lavas laten mee sudderen.
Meng de maïzena eerst met 2 el voordat je het toevoegt aan de saus. Zo voorkom je dat de maïzena klontert.
Als je houdt van een zoet tintje in je saus kan je een eetlepel agavesiroop erdoor roeren op het eind.
Smakelijk!
Koken en Kitch op facebook
Reacties
Een reactie posten