Blueberry Muffins (vegan)

... lekker als ontbijt of als tussendoortje! 


 Wat heb je nodig?

200 g glutenvrij havermeel

70 g  bruine rijstmeel

150 g  kokosbloesemsuiker

1 1/2 tl bakpoeder

1 tl baksoda & 1 tl appelazijn

1 el psyllium vezels

1 el lijnzaad

140 ml ongezoete amandelmelk of havermelk

120 g ongezoete appelmoes

60 g gesmolten kokosolie

1/2 tl vanille-extract of vanillepoeder

1snuif zout

60 g bevroren wilde bosbessen


Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175C. Maak 9 papieren muffin vormpjes. Klik hier hoe je dit maakt!

Laat het lijnzaad even wellen met 15 ml van de melk. 

Meng in een kom alle droge ingrediënten: het havermeel, het bruine rijstmeel, de kokossuiker en het bakpoeder door elkaar en zet even opzij. Meng in een andere kom de amandelmelk, appelmoes, kokosolie en vanille. Klop tot je een uniform mengsel krijgt.

Giet de natte ingrediënten bij de droge. Roer tot het gelijkmatig gemengd is. Het beslag moet erg dik zijn - voeg zo nodig wat meer havermeel toe. Meng de wilde bosbessen voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in de vormpjes.

Bak ±16 à 20 min tot de bovenkant lichtbruin is en de erin geprikte tandenstoker er schoon uitkomt. Laat 5 minuten rusten, haal ze uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat volledig afkoelen.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties