Tofu scramble

... lekker op krokante toast!


Nodig voor 2 personen:
250 g stevige tofu
2 - 3 el edelgist
1/2 tl kala namak (naar smaak)
1/8 el kurkuma (voor de kleur)
1 kleine rode uien of sjalot, fijngesnipperd
zwarte peper
olijfolie
1 handje bieslook gehakt (of groene kruiden naar smaak)
50 ml water
2 dikke plakken roggebrood

Aan de slag!
Fruit de ui in een scheutje olijfolie tot hij glazig is en lichtjes begint te karameliseren.
Snijd de tofu in grove stukken en voeg die bij de ui.
Verkruimel de tofu al bakkend met een vork.
Roer de edelgist, de kala namak en de kurkuma door de tofu en meng goed. Laat even doorwarmen.
Voeg de bieslook en een scheut water toe en bak verder tot de tofu het vocht bijna volledig heeft opgenomen. Het moet een beetje smeuïg blijven.
Kruid naar smaak.
Toast ondertussen het brood goudbruin.
Schep de scrambled tofu op de toast en serveer met gegrilde tomaat.
Tip!
Ook lekker met gebakken champignonnetjes
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook



Reacties