Macaroni met kaassaus uit de oven (vegan)

... witte saus van cashewnoten en bloemkool

... heerlijk!

Wat heb je nodig? 

(voor 4 p)

200 g macaroni

100 g cashewnoten

50 g broodkruim

700 g bloemkool

300 g broccoli

250 ml plantaardige room

2 el bleke miso

3 el edelgistvlokken

1 biologische citroen rasp en sap ervan

2 el gedroogde dragon

peper & zout

olijfolie


Aan de slag!

Kook de macaroni gaar, giet hem af maar bewaar 250 ml van het kookwater.

Kook de cashewnoten 30 minuten in gezouten water. Giet ze af.

Kook de helft van de bloemkoolroosjes gedurende 3 minuten en de andere helft gedurende 5 minuten. Giet af en laat ze uitlekken.

Mix de langst gekookte bloemkoolroosjes samen met de helft van de cashewnoten, de sojaroom, de miso en de gistvlokken. Voeg de opzij gehouden 250 ml van het kookvocht van de macaroni toe om de saus minder dik te maken. Kruid de saus met de citroenzeste, citroensap, dragon, peper en zout.

Kook de broccoliroosjes 3 minuten en giet af.

Klaar voor de oven 
Verwarm de oven voor op 180°C.

Vermeng de macaroni met de bloemkoolroosjes, de broccoliroosjes en de saus.

Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal, strooi de rest van de gehakte cashewnoten en het broodkruim erover en bak de schotel 30 min in de oven en heel even onder de grill.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties