Yoghurt-haverbrood (vegan)

... verrassend luchtig!


Wat heb je nodig?

300 g havermout

500 g plantaardige yoghurt, ongezoet

4 el zaden/pitten (maanzaad, chiazaad, lijnzaad, pompoenpitten)

2 handjes gehakte noten

1 halve banaan, geprakt

2 tl baking soda

1 el psyllium vezels

1 snuif zout

Verder nodig: cakevorm van 20 cm, bakpapier


Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de cakevorm met bakpapier,

Meng alle ingrediënten voor het brood door elkaar.

Het makkelijkste is om te beginnen met de yoghurt in een kom te doen. Doe hier de zaden, noten, geprakte banaan, baking soda, zout en psyllium vezels op. Doe er als laatste de havermout bovenop.

Als je het in deze volgorde doet, dan kun je alles makkelijker door elkaar mengen.

Meng het geheel goed, maar ook vooral zo kort mogelijk door elkaar (meer spatelen eigenlijk). Spatel je te lang, dan wordt het mengsel te vast en dat maakt het brood er niet lekkerder op,

Doe het mengsel in de voor-geprepareerde cakevorm en strijk de bovenkant glad,

Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak het haverbrood in 50à60 min goudbruin en gaar,

Haal de vorm uit de oven.

Laat het brood in de vorm 10 minuten afkoelen. Haal het dan uit de vorm en laat het op een rooster verder afkoelen.

Beleg het brood naar eigen smaak.

Smakelijk!😋


Koken en Kitch op Facebook


Tip! In plaats van de baking soda kun je ook een pakje bakpoeder toevoegen. Hierdoor wordt het brood ook iets zachter.

Reacties