Pompoensoep met sinaasappel

 ... met een wolkje kokosroom


Wat heb je nodig?

1 flespompoen (kan ook een andere)

1 dikke ui

2 tenen look

1 dikke stam prei 

1 oranje paprika

1 dikke wortel

1 bio sinaasappel (zeste + sinaasappel)

1 cm gember

1/2 pepertje

2 l groentebouillon 

peper &zout

1 kl kurkuma

kruiden verder naar smaak

kokosroom en pompoenpitten om af te werken


Aan de slag!

Snijd al de groenten (behalve de prei) grof, leg ze op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster een half uurtje op 200°C in de oven. De flespompoen hoef je niet te schillen. Ondertussen snijd en stoof je de prei glazig in wat olijfolie en voeg dan de gegrilde groenten bij en de fijngesneden gember, het pepertje en de zeste van de halve sinaasappel. Overgiet met 2 liter groentebouillon en voeg de kruiden toe (niet te royaal want je kan achteraf nog altijd bijkruiden!)     Laat de soep een kwartiertje zachtjes borrelen. Voeg dan de sinaasappel in partjes bij en mix je soep met de staafmixer fijn. Proef en kruid bij naar smaak. Breng de soep terug even aan de kook.

Serveer de soep met een vleugje kokosroom en pompoenpitten.


Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 




Reacties