Gevulde aardappel bolognese vegan

... vegan sausje met champignonnetjes 
deze saus is zeer lekker met aardappel!!


Wat heb je nodig?
1 dikke ui
1 teen knoflook
2 wortelen
1 paprika
500 g champignons
1 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes van 400 ml
peper & zout
Italiaanse kruiden kruiden
4 grote aardappelen (vastkokend)
handje geraspte (vegan)kaas

Aan de slag!
Kook of stoom de aardappelen in schil bijna gaar zijn. Verwarm de oven voor op 200 °C
Hak de ui, knoflook fijn en snijd de wortel en paprika in blokjes. 
Stoof de ui en look glazig, voeg de gesneden wortel en paprika bij en fruit even aan. 
Voeg de tomaten bij en laat even sudderen. Snijd de champignons ondertussen in blokjes en voeg deze bij. Roer ze onder en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak.
Laat de saus even pruttelen.
Ondertussen halveer je de gekookte aardappelen en haal er wat puree uit.
Vul de aardappelhelften met de saus en bestrooi met wat kaas. 
Gratineer de gevulde aardappels 10 minuten in de oven of tot ze mooi goudbruin zijn.

Tip!
Lekker met een salade.

Koken en Kitch op facebook

Reacties