Chocolade brownie muffin (vegan, gluten-en suikervrij)

Stevig vanbuiten, maar nog lekker zacht en smeuïg vanbinnen!
... de structuur heeft het veel weg van een brownie, maar de vorm van een muffin, 
vandaar de naam brownie muffin. 
Vol met chocolade!

Wat heb je nodig? (voor 6 muffins)
100 g medjoul dadels (4 à 5 st)
50 g amandelmeel
40 g cacao poeder
30 g boekweitmeel (haver- of speltmeel kan ook)
40 g kokosolie
150 ml plantaardige melk (havermelk, ...)
1 el chiazaad + 3 el water
1 tl bakpoeder
1 tl maïzena
¼ tl vanille poeder
snuf zout
Eventueel 30-50 g pure chocolate chips (of gehakte pure chocolade)

Aan de slag!
Verwarm je oven voor op 180 °C en vet je muffin vorm in.
Meng 1 el chiazaad met 3 el water. Meng even door elkaar en laat minimaal 5 minuten wellen.
Dit is je "ei vervanger".
Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom.
Smelt de kokosolie en giet in een keukenmachine. Voeg de dadels hier aan toe en meng tot alle dadels tot pulp zijn vermalen.
Voeg nu de melk, het kokosolie-dadelmengsel en het chiazaad toe aan de kom en meng alles met een lepel heel goed door elkaar. Proef even kort. Vind je het zoet genoeg? Laat het dan zo. Voeg anders nog wat kokosbloesemsuiker toe. Schep als laatste de stukjes chocolade erdoorheen.
Schep in de muffin vorm en zet ongeveer 40 min in de voorverwarmde oven.
Laat ze eerst bijna helemaal afkoelen voordat je ze uit de muffin houder haalt, zodat ze goed stevig kunnen worden.
En dan is het tijd om te gaan smullen!
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Tip!
Controleer even met een priem of de muffins gaar genoeg zijn.

Reacties