Gestoomde forel met shiitaki en lente-ui

... Forel is door zijn lekkere neutrale smaak ontzettend veelzijdig, zowel in het bereiden als in combinatie met veel groentjes!



Wat heb je nodig voor 2?
1 schoongemaakte verse forel per persoon 2
300 g shiitake
4 stengels lente-ui
4 stengels gele selder
3 teentjes look
2 el oestersaus
peper&zout, pikante pepermengeling

Aan de slag!
Was de vis grondig en snijd eventueel de vinnen eraf en de ogen eruit.
Kruid de vis binnenin met peper en zout en eventueel pikante pepermengeling
Vul de vis met een geplet teentje look, een stengel lente-ui  en een stengel selder.
Snijd de shiitake in grove stukjes, de lente-ui, selder in kleinere stukjes, de look fijner en meng.
Leg de vis in een stoomschaaltje en erbovenop leg je de gesneden groentjes.
Werk af met een el oestersaus op elke vis. Stoom de vis gedurende 20 min op 85°C.
Prik even met een mes om te controleren of de vis gaar is. Zo niet dan geef je nog een beetje bij.
Lekker met gestoomde aardappeltjes!

Smakelijk!

Tip!
Vergeet de wangetjes niet, want deze zijn lekker!

Koken en kitch op facebook

Reacties