Citroencake met kikkererwtenmeel

... healthy vegan!

Wat heb je nodig?
1 flaxegg (1 el gebroken lijnzaad, 3 el warm water)
120 g kikkererwtenmeel
80 g speltmeel
10 g wijnsteenbakpoeder
25 g chiazaad
25 g kokosbloesemsuiker
zeste van 2 citroenen
15 g olijfolie
250 g kokosyoghurt
100 g agavesiroop
sap van 1 citroen
1 handvol havermout
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175°C
Maak een flaxegg en zet even opzij.
Meng eerst alle droge ingrediënten in een mengkom: kikkererwtenmeel, speltmeel, bakpoeder, chiazaad en suiker.
Rasp de citroenen en voeg de zeste toe aan de mengeling.
Meng in een andere kom de olijfolie, yogurt, agavisiroop, citroensap en het flaxegg.
Maak vervolgens een kuiltje in het meel en giet er de natte mengeling bij en meng met een klopper tot een homogene massa.
Giet het deeg in een met bakpapier beklede bakvorm. Werk de cake af met enkele schijfjes citroen en strooi er wat havermout overheen.
Bak gedurende 45 à 60 min (afhankelijk van jouw oven) in de voorverwarmde oven.
Zorg dat de cake goed gaar is vanbinnen door te controleren met een satéprikker.

Smakelijk!


Reacties