Chocolate chip vegan kikkererwten cookies

 ... ze smaken als een heerlijk zachte brownie, 
... super zacht en smeuïg van binnen
... gezond, vegan en glutenvrij!

Wat heb je nodig?
240 g kikkererwten, goed uitgelekt
2 tl vanille extract
2 el natuurlijke amandel boter (of pindakaas, maar dan zonder toevoegingen).
50 g natuurlijk zoetstof zoals kokos suiker, ahorn siroop
1 tl bakpoeder
een snufje zout
90 g vegan chocolate nibs

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175 °C
Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade chips in de keukenmachine en mix tot je een gladde, homogene massa hebt. Roer vervolgens voorzichtig de chocolade chips in het beslag.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met een lepel of met je (natte) vingers de koekjes vorm die je wenst. Bak 15-20 min tot de koekjes goudbruin zijn en geniet.

Tip!

Warm zijn ze ook heel lekker! Dus bewaar ze in de koeling en doe ze even enkele minuutjes in de oven voordat je ze serveert. Maar koude koekjes kun je ook prima eten! Je kunt ze ongeveer een weekje in de koelkast bewaren.

Koken en Kitch op facebook

Reacties