Pasta met romige bloemkoolsaus, basilicum en erwtjes

... een gezond pastarecept van speltpasta
met een saus van bloemkool en knapperige erwtjes
Wat heb je nodig voor 2 personen:
200 g speltpasta
300 g bloemkool
100 g erwtjes
1 dl haverroom
1 bosje basilicum
1 citroen voor zeste
olijfolie
peper & zout
eventueel vegan parmezaan

Aan de slag!
Stoom of kook de helft van de bloemkoolroosjes gaar.
Mix de roosjes met de room, de citroenzeste, de helft van het basilicum, peper en zout.
Stoom of kook de erwtjes in 3 minuten gaar en giet ze af.
Kook de tagliatelle gaar in gezouten water.
Snijd de overige rauwe bloemkoolroosjes in plakjes en bak ze in wat olijfolie.
Verwarm de bloemkoolsaus en roer de pasta, de erwtjes en de gebakken bloemkool erdoor.
Roer de ‘vegan parmezaan’ erdoor.
Dresseer de pasta met een twist op twee borden en schep er de groentjes en saus bovenop.
Versier de borden met de overige fijngesneden basilicumblaadjes.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties