Havermout met peer en kaneel

... een lekkere gezonde start van de dag!
met een lang verzadigd gevoel!
... heerlijk herfstig!

Wat heb je nodig?
150 ml amandelmelk
50 g haver
snuifje zout
1 mespuntje vanillepoeder
1 kleine el ahornsiroop
1 grote peer
1 tl kokosolie
kaneel
gemalen kardemon
gember poeder
snuifje nootmuskaat
enkele blauwe bessen voor de afwerking

Aan de slag!
Doe de amandelmelk in een steelpannetje samen met de havermout.
Doe er de vanille bij en een snuifje zout en verwarm.
Snijd de peer in 2 helften. Doe ze met wat kokosolie in de pan en gaar ze.
Doe ondertussen de kaneel, gember, kardemom en nootmuskaat bij de melk.
Wanneer de pap de juiste textuur heeft, giet ze in een diepe bordje, top met de peer en werk af met enkele bessen. Doe er nog een scheutje amandelmelk over en een beetje extra kaneel.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties