Spinaziesoep met champignons

... een overheerlijke supersnelle, supergezonde soep!

Wat heb je nodig?
300 g jonge spinazie (+ enkele blaadjes voor afwerking)
250 g champignons
1 ui
1 teentje look, geperst
1 aardappel (geschild, in stukken)
2 el bieslook (gesnipperd)
1 l groentebouillon
peper&zout

Aan de slag!
Maak de champignons en de spinazie schoon. Snij de champignons in stukken. Pel en snipper de ui.
Versnipper de look. Stoof glazig in olijfolie. Voeg de champignons toe en stoof 5 minuten mee.
Voeg de aardappelstukjes bij en overgiet met de bouillon en breng aan de kook tot de aardappelen gaar zijn. Doe nu de spinazie bij en laat slinken. Mix de soep fijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Werk af met bieslook, enkele champignonschijfjes en enkele spinazieblaadjes.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties