Witte bonendip met knoflook en kruiden

... een zalig dipsaus die heerlijk smaakt in combinatie met brood of toastjes, 
maar ook als dip voor rauwkost! 

Wat heb je nodig?
400 g witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 teentje knoflook, grof gehakt
handje verse platte peterselie, grof gehakt
handje verse bieslook, grof gehakt
3 el citroensap
zwarte peper
zeezout

Hoe maak je het?
Supersnel klaar!
Doe de bonen, knoflook, peterselie, bieslook en helft van de citroensap in de keblender en mix tot een romige dip.
Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog extra citroensap.
Vind je het te droog, doe dan een beetje water toe.

Tip: je kan deze bonendip ook gebruiken als basis voor een maaltijdsaladedressing, lekker in combinatie met geroosterde groenten, rauwkost, ...

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 

Reacties