Bloemkoolsoep met geroosterde knoflook en kikkererwten

... een heerlijke combinatie!
Wat heb je nodig?
1 bloemkool
olijfolie
zout
1 bol knoflook
200 g gekookte kikkererwten
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkum
1 l hete groentebouillon
150 ml (haver)room
witte peper
4 takjes verse tijm, alleen de blaadjes

Aan de slag!
Warm de oven voor op 200°C
Snijd de bloemkool in grove roosjes en meng deze met een scheut olie en zout op de bakplaat. 
Snijd het topje van de bol knoflook af (zodat de teentjes open komen te liggen) en leg op een velletje aluminiumfolie. Besprenkel met olie en een snuif zout. Pak goed in de folie en leg tussen de bloemkoolroosjes. Zet dit 30 min in de oven.
Zorg dat de kikkererwten drooggedept zijn. Meng ze in een kom met 1 tl olijfolie, de komijn, kurkuma en een snuif zout.
Open na 15 min de oven, schep de bloemkoolroosjes om en schep ook de kikkererwten erbij. 
Zorg dat alles zo evenredig mogelijk is verdeeld. 
Als de bloemkool gaar is, schep je deze over in een soeppan. Houd wel een paar mooie roosjes achter voor de garnering. Schenk er 1 liter hete groentebouillon bij en breng aan de kook. Laat 15 min pruttelen.
Knijp ondertussen de zachte knoflook uit de teentjes en roer door de soep. Pureer daarna helemaal glad met de staafmixer of blender.
Roer als laatste de room door en proef. Breng verder op smaak met witte peper.
Serveer de bloemkoolsoep in kommen met een flinke schep van de kikkererwten, wat roosjes bloemkool en blaadjes tijm.

Tip!
Deze soep in kleine glaasjes met deze topping is een heerlijke amuse of voorgerecht!

Koken en Kitch op facebook

Reacties