Witte bonen in tomatensaus

... zoveel lekkerder als je het zelf maakt!
Wat heb je nodig?
1 pot witte bonen (400 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 el ahornsiroop
1 rode ui
1 zoete puntpaprika
1 eetlepel appelazijn
1 eetlepel tomatenpuree
snuf chilipeper
1 teentje knoflook
1 laurierblaadje
peper en zout

Aan de slag!
Giet de witte bonen af en spoel ze grondig af onder de koude kraan. Laat ze vervolgens uitlekken.
Snipper de ui fijn, en fruit deze samen met de fijngehakte knoflook in een beetje olijfolie samen met de in stukjes gesneden zoete paprika tot de ui glazig begint te worden. Voeg dan het laurierblaadje, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe. Schep het geheel even goed om.
Voeg de siroop, appelazijn, de tomaten en wat peper en zout naar smaak toe.
Roer de saus goed door en breng deze aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de saus 25 min zachtjes pruttelen tot de saus wat dikker wordt.
Roer de witte bonen door de tomatensaus en laat ze nog even vijf minuten mee verwarmen.
Heerlijk met gestoomde aardappeltjes!
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties