Rode-bietensalade

... een heerlijke salade als bijgerecht of voorgerecht
maar kan ook prima gegeten worden als lunch
Wat heb je nodig?
2 teentjes knoflook
150 g zilvervliesrijst
400 g bieten gekookt
1 appel groen
1 el olijfolie
0,5 tl nootmuskaat
1 ui
een halve citroen
1 tl kaneel
zout en peper naar smaak
1 handje verse koriander

Aan de slag!
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Fruit de ui glazig in de olijfolie en bak de knoflook dan nog 2 minuten mee. Voeg de rijst bij en laat deze even mee aanbakken. Bevochtig met licht gezouten water en kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
Snijd ondertussen de appel (met schil) in blokjes van 1 cm. Sprenkel het sap van de helft van de citroen over de appel en zet apart.
Snijd dan de bieten in blokjes van 1 cm en doe ze in een kom.
Voeg de rest van de ingrediƫnten toe aan de bieten en roer goed door.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met de fijngesneden koriander en een citroenpartje.

Tip!
Tip: Maak een grote hoeveelheid van deze salade. Hij is koud als lunch ook erg lekker.

Koken en Kitch op facebook

Reacties