Kikkererwtencurry

... een heerlijke lunch,
... vol vezels voor een voldaan gevoel!
Wat heb je nodig?
150 g zilvervliesrijst
4 tomaten
400 g kikkererwten
4 tl mosterdzaad
3 tl currypoeder
20 g sesamzaadjes
1 el zonnebloemolie
1 handje verse koriander

Aan de slag!
Verhit in een kookpan de helft van de zonnebloemolie. Doe daar de helft van het mosterdzaad bij en wacht tot het begint te poppen.
Voeg dan de rijst toe en bak kort mee tot de rijst glazig is. Voeg ruim kokend water toe samen met wat zout en breng het geheel aan de kook. Giet af als de rijst gaar is.
Ondertussen kun je de curry bereiden. Snijd eerst de tomaten in blokjes.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie en mosterdzaad en wacht weer tot het begint te poppen.
Bak de tomaten en het currypoeder mee tot de tomaten uit elkaar beginnen te vallen.
Spoel de kikkererwten met koud water af in een zeef of vergiet en verwarm ze gedurende ongeveer 5 minuten samen met de tomaten en het sesamzaad.
Serveer met verse koriander en breng op smaak met peper en zout.

Tip!
 Ook koud lekker, om mee te nemen als lunch.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties