Moelleux

... met een hartje van chokotoff!
Wat heb je nodig?
150 g zwarte chocolade 
2 eieren
2 eierdooier
60 g griessuiker
60 g zelfrijzende bloem
50 g gesmolten boter
4 chokotoffs

Aan de slag!
Warm de oven voor op 190 °C
Warm in een pannetje de boter op met de chocolade in stukjes gebroken, tot deze helemaal gesmolten is en neem van het vuur.
Meng de eieren met de dooiers, de suiker en de bloem en klop tot een gladde massa.
Meng beide massa’s met elkaar tot een mooi glanzend chocoladebeslag. Verdeel het beslag in  beboterde en gebloemde bakvormpjes.
Stop een lekkere chokotoff in je chocoladebeslag en bak gedurende ±10 min in je voorverwarmde oven. De karamel zal mooi smelten.
Laat de moelleux nog een tweetal minuten rusten alvorens uit de vorm te halen.
Schik de de moelleux op een bordje en welk af met frambozen,...
Spannend om open te lepelen en de nog warme, vloeibare chocolade te proeven !
Ook afgekoeld zal je niet aan deze lekkere chocoladegebakjes kunnen weerstaan.

Smakelijk!

Tips!
ledere oven is anders, een minuutje meer of minder kan een verschil maken!
Leuk is dat de chokotoff steeds vloeibaar zal blijven.

Koken en Kitch op facebook

Reacties