Granola

... met kokos en chocolade 
Wat heb je nodig?
125 g havervlokken
125 g speltvlokken
100 g amandelen
50 g kokosrasp
60 g pompoenpitten
50 g zonnebloempitten
20 g chiazaad
een snuifje zeezout
3 el ahornsiroop
2 el kokosolie
1 el kaneel
1 kl cacaopoeder
100 g chocolade, grof gehakt

Aan de slag!
Eens je alles gemengd hebt, bak je het mengsel op een bakplaat 15 à 20 min in de voorverwarmde oven op 160 à 180°C. Roer regelmatig om tot de noten krokant bruin zijn.
Laat wat afkoelen, voeg de gehakte chocoladestukjes toe en roer even door.
De chocolade smelt dan een beetje tussen de lauwe granola.
Je kunt granola lang bewaren, dus aarzel zeker niet om grote porties te maken.
Voeg bij het ontbijt nog wat gedroogd fruit, yoghurt of honing toe en je start je dag goed!

Koken en Kitch op facebook

Reacties