Gegratineerd zalmrolletjes met witloof

... in een bloemkoolsausje
... super gezond!
Wat heb je nodig?
4 stronkjes witloof
4 schijfjes gerookte/verse zalm
1 bloemkool, in roosjes
olijfolie
zwarte peper
1 snuifje zeezout
1 scheutje rijstmelk
1 snuifje nootmuskaat
120 g geraspte kaas

Aan de slag!
Maak de stronkjes witloof schoon, snijd het bittere kegeltje onderaan eruit.
Stoom de stronkjes beetgaar en laat ze even uitlekken en afkoelen.
Rol elk stronkje witloof in een schijfje zalm.
Verwarm de oven voor op 200°C
Stoom de bloemkool goed gaar.
Mix de bloemkool in de blender met de rijstdrink en een scheutje olijfolie. Kruid af met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng met de helft van de kaas.
Leg een laagje saus onderaan in de ovenschotel, schik de witloof/zalmrolletjes erop.
Overgiet met de rest van de saus, bestrooi met de rest van de geraspte kaas
en plaats 15 min in de voorverwarmde oven op 200° C tot er een goudbruin korstje ontstaat.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties