Bananenbroodje met kikkererwtenmeel

... als glutenvrije traktatie kan dit bananenbrood tellen! 
Wat heb je nodig?
200 g kikkererwtenmeel
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 snuifje zout
3 rijpe bananen
2 eieren
75 g gesmolten boter
25 g honing
enkele druppels vanille-aroma
1 tl citroensap

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175°C. Beleg een cakevorm van 20 cm met bakpapier.
Voeg het kikkererwtenmeel, het bakpoeder, de kaneel en het zout samen in een kom en meng goed.
Breek de banaan in een andere grote kom (van de keukenrobot) en voeg er de eieren, de gesmolten boter, de honing, het vanille-aroma en het citroensap toe en mix het geheel met de mixer.
Doe er de inhoud van de ander kom bij en mix tot een glad beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood 40 min op 175°C.

Tip!
Zeker het proberen waard en heel lekker als ontbijt met fruit, yoghurt en wat kaneel. 
Laat het smaken!

Koken en Kitch op facebook

Reacties