Rode kool met appeltjes

 ... puur!
Wat heb je nodig?
1 rode kool
2 ongeschilde appelen
2 uien
30 g boter
6 el honing
8 el balsamicoazijn
2,5 dl water
peper & zout
4 kruidnagels
nogmaals
3 el honing
3 el balsamico

Aan de slag!
Ontdoe de kool van de buitenste bladeren. Snijd hem in vier en versnipper met de mandoline. Snijd de ongeschilde appels in kleine blokjes. Snipper de uien en fruit ze 2 minuutjes op een zacht vuurtje  in de boter. Voeg de kool toe samen met de appelen, balsamico, honing, water, kruidnagels, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laar 40 min zachtjes sudderen, terwijl je af en toe roert.
Voeg opnieuw honing en balsamico en eventueel een beetje water toe. Fruit nog 5 min op een vrij  hoog vuur zonder deksel. Breng verder op smaak en serveer met kippenchipolata en patatjes in eigenen schil.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties