Wortelcake

... heerlijk gezonde cake!
Wat heb je nodig?
200 g wortelen (geraspt)
1 sinaasappel (geraspte schil + sap)
1 tl hazelnoten (grof gehakt)
3 eieren
120 g kokosbloesemsuiker (of bruine suiker)
1 tl kaneel
250 g speltmeel (of zelfrijzende bloem)
20 g bakpoeder (1 zakje)
120 g hoeveboter
een snuif zout

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180° C. Rasp de wortelen en de sinaasappelschil.
Klop de boter met de suiker schuimig. Voeg één na één de eieren toe.
Doe er dan de wortelen, het sinaasappelsap, de noten en de sinaasappelzeste bij.
Zeef de bloem, meng ze met de kaneel en een snuifje zout en spatel deze voorzichtig onder het deegmengsel.
Beboter een cakevorm en bestuif hem met bloem.
Schep het beslag in de vorm en zet 45 minuten in de oven.
Denk eraan, iedere oven is anders, prik met een priem om te controleren of de cake gaar is.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties