Noten-en zadengebak

... eenvoudig om klaar te maken 
   ... praktisch om mee te nemen!   

Dit heb je nodig:
500 g gemengde noten en zaden:
     bijvoorbeeld amandelen, walnoten, lijnzaad, pompoenpitten, chiazaad,
     100 g van elk
5 eieren
250 g volle yoghurt
50 g gedroogde veenbessen (ongezoet)

Aan de slag!
Klaar voor de oven
Hak de noten in grove stukjes en voeg er de pitten en zaden bij. Roer de eieren en de yoghurt tot een homogeen mengel en meng alles verder goed onder elkaar.
Bekleed een bakvorm met boterpapier en vul het met het deeg.
Bak het notengebak ± 50 min in een voorverwarmde oven op 180 °C.


Tip!
Je kan eventueel smaakmakers toevoegen zoals zeste van sinaasappel of citroen, gember, ...
Best bewaar je het gebak in de koelkast.
Het kan ook in de diepvries, apart verpakt per 2 sneetjes. Handig om mee te nemen!

Koken en Kitch op facebook

Uit 'Puur Lichter van Pascale Naessens'

Reacties