Pompoenchutney

... lekker op toast, bij paté, cake!

Nodig
voor 2 grote potten chutney/confituur:
1 kg pompoenvlees (butternut)
400 ml appeldiksap met
          20 gram pec plus of 4 gram agaragar
1 cm geraspte gember
Sap van 1 sinaasappel
enkele schijfjes sinaasappel

Aan de slag!
Verdeel de pompoen in kleine stukken (deze pompoen hoef je niet te schillen). Doe in een grote kookpot met de geraspte gember. Voeg de suiker toe en laat een uurtje rusten.
Breng langzaam aan de kook en roer regelmatig om. Giet er na 5 min het sinaasappelsap bij. De confituur zal beginnen indikken. Heb je liever geen brokjes, mix de confituur dan glad.
Na 20 min is de confituur klaar.
Giet de confituur onmiddelijk over in schoongemaakte bokalen, sluit af en keer de bokaal om. (langere bewaartijd) en laat afkoelen.Garneer met een schijfje sinaasappel.

Tip!
De pompoen niet hoeft altijd geschild te worden, als de schil zacht is kan je deze gewoon eraan laten. Je kan ook een butternut gebruiken, deze is fijner is van smaak.  Het vruchtvlees is wel iets harder, houd dus rekening met de gaartijd!
Je kan dit recept ook afwerken met kaneel, steranijs, … Heerlijk bij foie gras op het kerstmenu!

Koken en Kitch op facebook

Reacties