Zelfgemaakte pappardelle met snelle tomatensaus




Ingrediënten:
extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
½-1 verse rode chilipeper, gehalveerd, zonder zaadjes en fijngesneden
1 klein bosje verse basilicum, blaadjes
400 g goede kwaliteit uit blik tomatenblokjes
zeezout
versgemalen zwarte peper
250 g verse lasagne bladen
Parmezaanse kaas, vers geraspt, om te dienen

Bereiding:
Verhit een grote pan op een matig vuur en voeg een goede paar scheuten olijfolie. Wanneer de olie is heet, voeg de knoflook en chilipeper toe en bak ze licht gekleurd.Doe het meeste van de basilicum in de pan - zet een stapje terug want het zal knetteren in de olie - en dan, na een paar seconden, voeg de tomaten toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen. Je eindigt met een dikke saus - als je een gladde saus leuk vindt, passeer de saus dan door een grove zeef. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Warm houden. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Op een licht met bloem bestoven werkvlak, snijd de lasagne bladen in repen met een mes of een gebak wieltje. Als het water kookt, voeg de pasta toe en kook een paar minuten tot ze net beetgaar zijn. Giet de pasta in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht. Roer de pasta in de warme saus. Als het een beetje dik is, voeg een paar lepels van het kookvocht bij om het los te maken. Bestrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas en de overgebleven basilicum en serveer direct.
Smakelijk!

Bron: Jamie Oliver

Koken en Kitch

Reacties