Gekruide bloemkoolrijsttaart

 ... vol van kleur en smaak, deze vegetarische curry

Wat heb je nodig?
2 uien
olijfolie
1 bloemkool, (800 g)
3 eetlepels tikka currypasta
1 mok basmatirijst, (300g)
1 verse peper
6 ongekookte papadums
1 bosje koriander, (30g)
6 eetlepels natuuryoghurt
olijfolie

Aan de slag!
Schil en hak de uien fijn, doe ze in een pan met antiaanbaklaag van 28 cm op middelhoog vuur met 1 el olijfolie en een scheutje water en kook ze 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn, onder regelmatig roeren. Snijd de bloemkool in roosjes van 2 cm, snij de steel en eventuele mooie blaadjes fijn. Roer de currypasta door de pan en bak 5 minuten. Giet er 1 mok rijst en 2 mokken kokend water (600 ml) bij. Prik de hele pepers in en voeg ze toe, breek de papadums er grof in en scheur de meeste korianderblaadjes eraf. Roer goed door, breng op smaak met zeezout en zwarte peper, dek af en kook 15 minuten op middelhoog vuur.

Na deze tijd zal de rijst al het vocht hebben opgenomen. Haal het deksel van de pan, sprenkel 3 eetlepels olie langs de rand en druk aan met een pureestamper. Zet het vuur laag en kook nog 5 minuten om een ​​supergouden, dunne knapperige korst te krijgen. Laat 10 min rusten, afgedekt, en maak dan de randen los met een spatel. Stort het geheel voorzichtig op een bord of schaal en pluk er de resterende korianderblaadjes over. Breng de yoghurt op smaak met zwarte peper, besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie en serveer apart.

Smakelijk!

Tip! Een sausje van mango chutney gemengd met granaatappelpitten bij de yoghurt 

Een recept van Jamie Oliver

KokenEnKitch op Facebook

Reacties