Havermoutmuffins

 ... supergezond dus ideaal als ontbijt!

Wat heb je nodig voor 12 muffins?

4 goed rijpe bananen, geprakt

250 g havermout

50 g lijnzaad

1 tl bakpoeder

1 tl baking soda

1 tl appelazijn

1 tl kaneel

1 snuifje zout

125 ml plantaardige melk

25 g pompoenpitten

25 g zonnebloempitten

1 el agavesiroop (optioneel)

50 g chocolade bakvaste druppels 75% (optioneel)


Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C en breng een laagje kokosolie aan in de muffin vormpjes. Je kan ook papieren vormpjes gebruiken.

Meng de droge ingrediënten in de mengkom en roer goed dor elkaar. Maak een kuiltje en voeg dan de natte ingrediënten bij. 

Meng alles kort maar goed door mekaar.

Verspreid het mengsel in je muffin vormpjes en bak in de oven ±35 à 40 min op 180°C.

Tip!

Je kan de havermout ook eerst tot bloem vermalen in de blender voor en luchtigere muffin.

Je kan variëren met andere ingrediënten bij te voegen: bevroren bessen, gehakte noten, ... 

Je kan ook de hele deegvulling in een bakvorm bakken als bananenbrood.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook



Reacties