Broodje met paprika spread en gegrilde aubergine

... een super lekkere spread of dip
op basis van paprika en cashewnoten

Wat heb je nodig?
2 zoete punt paprika’s
80 g cashewnoten
1 teen knoflook
sap van een halve citroen
1 aubergine
peper & zout
paprikapoeder
cayennepeper
1 volkoren broodje
peterselie ter garnering,

Hoe maak je het?
Zet de oven aan op de grill stand en leg de cashewnoten in water te weken (best de dag voordien).
Snijd ondertussen de paprika’s in repen en verwijder de zaadjes. Snij de aubergine in dunne plakken.
Leg de paprika en aubergine en de look op een vel bakpapier in de oven en gril ze 15 min totdat ze zacht en een beetje ingedroogd zijn. Keer ze halverwege om. 
Laat het heel even afkoelen voordat je ze verder gebruikt.
Giet de cashewnoten af en doe ze samen met de knoflook, de paprika en het citroensap in een blender en mix het geheel tot een gladde massa, breng op smaak met de kruiden.
Smeer rijkelijk op een volkoren broodje en leg er een paar plakken gegrilde aubergine op. 
Lekker met een beetje verse peterselie.

Tip!
Ook lekker op een cracker of een toastje of als dipsaus.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Reacties