Amandelbollen

... heerlijk met gewoon een beetje boter, 
maar ook met een plakje ham zijn ze superlekker!

Dit heb je nodig!
200 g amandelmeel
40 g kokosmeel
2 kl natriumbicarbonaat, ± 7g
2 el cider azijn
50 g goede boter, zacht (of kokosolie)
4 eieren, op kamertemperatuur
een snuifje zout
sesamzaadjes voor afwerking

Aan de slag!
Meng alle droge ingrediënten en kneed de boter eronder.
Voeg vervolgens de eieren en de azijn toe.
Kneed tot een deeg en laat het even rusten.
Maak bolletjes van het deeg en leg ze op boterpapier in een ovenschaal.
Strooi er wat sesamzaadjes over.
Bak de bolletjes 20 min in een voorverwarmde oven op 180 °C
Smakelijk!

Tips! 
Deze krokante bolletjes zijn vooral samengesteld uit noten en ei, dus je kunt ze overal mee combineren, lekker met een likje goede boter en een plakje droge ham! 
Heb je een te lopend deeg, dan kan je er meer amandelmeel en kokosmeel bij voegen.
Bevochtig je handen even vooraleer je de bolletjes vormt, alleen maar gemakkelijker!
Plaats in je oven een klein vuurvast kommetje met water, de stoom hiervan bevochtigt je oven, 
je broodjes zullen minder draag zijn.

Koken en Kitch op facebook

Inspiratie naar het recept van Pascale Naessens op haar blog Purepascale

Reacties