Curry madras

... deze Indiase curry is zacht en fruitig van smaak!
Nodig:
1 kleine bloemkool
1 rode paprika
2 tomaten
1 rode ui
1 rode peper
1 limoen
120 g madras-curry pasta
200 ml kokosmelk
300 g kipfilet, in blokjes
2 el olijfolie
300 g (basmati)rijst

Aan de slag!
Maak de groenten schoon. Snijd de bloemkool in kleine roosjes,
snijd de paprika en tomaten in grove stukken en pel en snipper de ui.
Halveer de peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een ruime braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin.
Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee op middelhoge temperatuur.
Voeg de groenten en naar smaak rode peper toe en roerbak het geheel 4 min op hoge temperatuur.
Voeg de madras-curry pasta toe en bak 2 min op middelhoge temperatuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 10 min gaar. Voeg naar smaak het limoensap toe.
Serveer de curry met de rijst.
Smakelijk!

Tips!
Ook krieltjes en krokante stukjes cashewnoot passen er perfect bij.
Je kunt de curry 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Koken en Kitch op facebook

Reacties