Pulled Pork met ananas

... door het lange garen, wordt het vlees lekker mals en sappig!

Gerelateerde afbeelding

Wat heb je nodig?
1 kg varkensschouder 
2 el grillkruiden mengeling
2 el paprikapoeder, gerookt
10 el Smokin' hot 'n sweet chili sauce O&V
5 el appelciderazijn
1/2 verse ananas

Aan de slag!
Bestrooi de varkensschouder met de grillkruiden en het gerookte paprikapoeder.
Bereid het gebraadje in de slowcoocker, zie receptje 'Varkensgebraad in de slow cooker'
of
Verwarm de barbecue voor op 150 °C. Leg de varkensschouder op de barbecue en laat deze minstens 3 uur garen. Let op dat de temperatuur tussen 120 °C en 150 °C blijft.
Verpak de aardappels in aluminiumfolie en leg na 2 uur naast de varkensschouder. Wikkel die na 3 uur in aluminiumfolie en laat nog 1 uur garen. De barbecue mag in dat uur langzaam afkoelen. De aardap­pels zijn na 1 uur gaar, maar mogen blijven liggen zodat ze warm blijven.
Snijd de ananas in schijven en bak de laatste 15 minuten mee op de barbecue.
Haal de varkensschouder uit het aluminium en rafel het vlees met een vork.
Meng met de Smokin’ Hot ’n Sweet Chili Sauce en de appelciderazijn.
Serveer de pulled pork met de gegrilde ananas op een broodje of met een salade.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties