Slow Cooker Teriyaki Chicken

... eenvoudig te maken, 
vol van geweldige smaak,
 gemaakt met natuurlijke zoetmaker!

Wat heb je nodig?
1 kg kipfilet, zonder botten, zonder vel
2 teentjes look, gehakt
1 dikke gehakte witte ui
120 ml honing
120 ml sojasaus (gebruik desgewenst natriumarm)
60 ml rijstwijnazijn
1 el gehakte verse gember
1/8 tl vers gemalen zwarte peper
60 ml koud water
3 el maïzena
gesneden lente-uitjes en geroosterde sesamzaden

Aan de slag!
Leg de kipfilets onderaan in de slowcooker.
Roer in een aparte kom de look, ui, honing, sojasaus, rijstwijnazijn, gember en zwarte peper samen tot een geheel. Giet het mengsel over de kipfilets. Dek slow cooker af en kook 4-5 uur lang op medium, of tot de kip gaar is en het gemakkelijk uit elkaar kan gehaald worden met een vork. Verwijder de kip met een schuimspaan in een aparte kom en snijd in sneetjes of snipper hem met twee vorken.
Breng de resterende teriyaki-saus van het slowcooker over in een middelgrote pan.
Roer intussen in een  kommetje het koude water en maizena samen tot de maizena is opgelost en niet meer klontert. Giet de mengsel in het teriyaki-sausmengsel en roer goed door. Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur en laat het ongeveer 1-2 minuten koken of tot het ingedikt is.
Haal van het vuur en giet de saus over de gesneden kip.
Serveer op een bedje van rijst met fijngesneden lente ui en geroosterde sesamzaadjes indien gewenst.
Hou je klaar, want je huis ruikt heerlijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties