Kinder Bueno Cheescake

... zonder oven!
Wat heb je nodig?
Bodem
300 g droge koekjes (petitie beurre of speculaas)
150 g ongezouten boter (gesmolten)
Cheesecake
500 g roomkaas (type Philadelpia)
100 g poedersuiker
300 ml volle room
250 g Kinder Chocolade
1 tl vanille-extract
13 individuele Kinder Bueno-repen (gehakt)
Decoratie
150 ml volle room
2 eetlepels poedersuiker
3 individuele kinder Bueno-repen (in stukjes)
50 g chocolade (gesmolten)
hagelslag

Aan de slag!
Om de cheesecakebodem te maken
Smelt de boter in de magnetron of in een kleine pan op een matig vuur.
Blend de koekjes in een keukenmachine tot verkruimeld, voeg de gesmolten boter toe en pulseer een paar keer totdat het goed is gemixt.
Doe het mengsel in een springvorm (20 cm) en druk stevig aan.  Koel in de koelkast terwijl je de rest doet!

Om de cheesecake te vullen
Smelt de Kinder Chocolate in de magnetron op een laag vermogen tot hij volledig is gesmolten - laat iets afkoelen terwijl je de rest doet.
Met een mixer klop je de roomkaas, de poedersuiker en de vanille tot het mengsel. Giet de gesmolten Kinder Chocolade bij en klop nogmaals tot een gladde massa.
Giet de vloeibare dubbele room bij en blijf het mengsel kloppen tot het dik begint te worden zoals een mousse. Het duurt niet lang voordat de chocolade uithardt en dikker wordt.
Snijd de Kinder Bueno Bars fijn en spatel voorzichtig door het mengsel - Giet het mengsel op de koekjesbodem, strijk het glad, bedek het en koel het in de koelkast gedurende minimaal 5-6 uur of bij voorkeur 's nachts.

Om de Cheesecake te versieren
Haal de cheesecake uit de vorm en decoreer door te besprenkelen met wat gesmolten chocolade,
een paar mopjes opgeklopte room, een stukje Kinder Bueno voor elk mopje en wat hagelslag met chocolade!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties