Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 1 mei 2018

Savooikool taart met gehaktvulling

... eenvoudig om te maken, 
boordevol groenten en perfect voor een familiemaaltijd!
Wat heb je nodig?
1  savooikool
750 g kalfsgehakt
5 wortelen
1 courgette
2 rode paprika's
2 uien
2 teentjes look
1 potje ricotta kaas
peper&zout
olijflie
boter

Aan de slag!
Zet om te beginnen een grote kom gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Voeg een lepeltje bicarbonaat toe, met bicarbonaat blijft je kool mooier groen.
Haal de buitenste blaren van de kool en doe ze weg. Haal ook de volgende bladeren mooi stuk voor stuk van de kool. Was ze en kook ze in de pot met water. Giet na 4 à 5 minuten af en spoel met koud water. Snijd de harde middelste nerf uit de kool en dep de bladeren droog. (je houdt wat kool over, die je kan fijnsnijden en na koken kan meedoen in je taart)
Snijd dan alle andere groenten in gelijke kleine stukjes. Begin met de ui en stoof deze aan in een scheut olijfolie. Terwijl de ui zachtjes gaart, snijd je de wortel en voeg je die toe, dan de paprika en tot slot de courgette en de look. Laat alles even bakken tot je groentjes zacht worden. Kruid goed met peper en zout. Voeg dan de ricotta toe en roer hem goed onder de groenten.
In een andere pan bak je het gehakt rul in een scheut olijfolie.
Leg een stukje bakpapier in de springvorm (wanneer je een gewone ovenschaal gebruikt, waar je de taart niet wil uithalen, dan hoef je dit niet te doen) en boter het papier of je vorm in met wat boter
Leg een 3-tal koolbladeren mooi uitgespreid in je vorm, schep er een laagje gehakt op en dan een laagje groenten. Hierop komen opnieuw koolbladeren. Druk die goed aan en schep dan opnieuw gehakt en dan groenten en zo verder tot je vorm vol is of je groenten op zijn.
Eindig met een laagje koolbladeren, zodat je vorm mooi bedekt is. Leg een paar klontjes boter bovenop de top van je taart en zet ze 20 min in de oven op 180°

Tip!
Als je een taartvorm met spanring gebruikt, lijkt het gerecht op een taart, heel mooi!
Gebruik dan onderaan aluminiumfolie om te voorkomen dat er vocht uit loopt tijdens het afbakken.
Je kan de taart volledig vooraf klaarmaken en de dag zelf goed doorwarmen in de oven. Leg er dan een alufolie over en verwarm ze 20 min op 180°C. Dan nog 10 minuutjes zonder folie en klaar.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.