Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 29 april 2018

Yoghurtijs met blauwe bessen

... simpel te maken, met of zonder ijslolly vormpjes
Afbeeldingsresultaat voor Blauwe bes
Wat heb je nodig?
125 g blauwe bessen (vers of diepvries)
1 limoen
300 g Griekse yoghurt
2 el honing

Aan de slag!
Was de blauwe bessen en doe ze samen met de honing en het limoensap in een steelpannetje.
Duw met een schuimspaan of lepel op de blauwe bessen zodat er vocht vrijkomt.
Breng de bessen al roerend aan de kook totdat ze zacht worden.
Laat afkoelen en meng de yoghurt met de bessencompote.
Doe het mengsel in vormpjes en zet enkele uurtjes in de diepvries.

Tip!
Je kan er eventueel enkele blaadjes fijngehakte verse munt bijvoegen.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.